Børns hørelse kan være præget af sarthed. Derfor er det vigtigt at værne om deres ører, for at skærme dem mod støj og generende høje lyde, så de ikke tager skade hvad angår hørelsen eller bliver overstimulerede i forhold til høresansen. De fleste høreskader har tråde tilbage fra høj støjpåvirkning fra de tidlige børne år, da hørelsen er mest sårbar på dette tidspunkt. Derfor er det essentielt at værne om dit barns hørelse allerede fra barnet er helt lille.

Der kan være flere grunde til at iføre dit barn et høreværn. Det kan blive aktuelt hvis II skal til begivenheder, hvor der kan være risiko for høj støj som eksempelvis festivaler og koncerter. Det kan også være, at dit barn generelt har behov for at blive skærmet mod høje lyde i hverdagen – eksempelvis i skolen, i hjemmet eller ude på ture. Uanset den bagvedliggende grund til behovet for høreværn, er det generelt et vigtigt tiltag i forhold til at værne om dit barns hørelse og dermed forebygge høreskader eller høretab senere i livet.

Der findes flere typer høreværn. Hertil er det ligeledes opdelt i høreværn til baby og børn. Der findes et væld af designs og funktion når det kommer til høreværn. Fælles for dem er, at de er behagelige og nemme at iføre dit barn. Det er værd at medtænke kvaliteten af høreværnet, så du ikke går på kompromis med dit barns hørelse. På lytmere.dk findes et hav af høreværn og ørepropper som også er beskrevet detaljeret, så du ved hvad du skal gå efter, når du skal vælge et støjreducerende høreværn til dit barn.

Høreværn skal tilpasses alt efter hvilken alder dit barn har. Lytmere.dk har sørget for at beskrive kriterierne for dit barns brug af høreværn ud fra om det er spæd, tumling eller er skolebarn.