Leg og kreativitet er en vigtig del af barnets udvikling. Men det er ikke altid lige let at få børnene til at sidde stille og lave noget kreativt. En af løsningerne kan være at give dem nogle gamle stempler at lege med. Det kan virkelig få deres kreativitet i gang, og samtidig er det en sjov aktivitet for både store og små.

Så hvordan kommer du i gang?

Først skal du finde nogle gamle stempler. De kan enten være fra dine egne gemmer, eller du kan købe dem brugt. Derefter er det bare at sætte dig ned med ungerne og lade dem kreere løs.

Gode ideer til kreative projekter med stempler

Der er mange forskellige projekter, man kan lave med stempler. I vil ikke komme til at kede jer med det samme. Her er nogle forslag til lege projekter, I kan lave med stempler.

Lav tryllestempel

En af de sjoveste ting at lave er at lave tryllestempel. Det kræver ikke så meget, og det kan give mange timer med sjov.

Lav stempelkort

Når I har fået øvet jer med tryllestempel, kan I også prøve at lave stempelkort. Det kan både være til dem selv, eller hvis I vil sende dem til venner og familie.

Lav stempler på stofnet til julegaver

Hvis I gerne vil lave en gave til en af vennerne eller familien, kan I også lave et stempel på et stykke stof. Det kan være et tørklæde, en taske, et håndklæde eller noget helt andet.

Brug stempler til at lave kunst til væggen

Hvis I bare ikke kan få nok af stemplerne, kan I også bruge dem til at dekorere væggen med. Det kan være noget abstrakt, eller det kan være noget mere defineret.

Ikke alle børn kan sidde stille længe

Mange børn har det svært med at sidde stille længe ad gangen. Det er noget, de skal lære. Hvis det er tilfældet med dit barn, kan du prøve at lave en slags konkurrence ud af det. Sæt en timer og se hvem der kan sidde stille længst.

Husk at det skal være hyggeligt for alle

Synes dine børn ikke at din ide til et kreaprojekt lyder sjovt, så lad dem være med til at bestemme hvad i skal lave med jeres stempler.

Sådan gjorde vi

Vores børn synes, det var sjovt at arbejde med vores Nydan Stempler. De kunne sidde med det i lang tid ad gangen. De lavede en masse forskellige ting, men de kunne mest lide at lave forskellige ting til sig selv.