Barnedåb er en vigtig begivenhed for rigtig mange mennesker. Det er nemlig ofte her, at babyen får sit officielle navn. Babyer skal navngives før, at de fylder 6 måneder, og selvom det er muligt at gøre før dåben, vælger mange at registrere navnet til dåben. Derfor er mange babyer 3-6 måneder, når de bliver døbt. Efter barnedåben inviterer man ofte til lidt mad og drikke for at fejre det sammen. Her er det ganske normalt at booke et sted. Det er en fest, som mange faktisk planlægger i god tid.

Sådan booker du

Der er meget, som skal planlægges, når man skal holde dåb. Det er blandt andet tøjet og maden, men det er ligeså meget lokationen for barnedåben. Her menes både kirken, men også det efterfølgende feststed.

Når du booker stedet til en barnedåb, skal du selvfølgelig tænke over hvor i landet, at fejringen skal foregå. Det kan godt være rart at festen foregår tæt på selve dåben, så det er nemt at komme derhen bagefter. Hvis I bor langt fra kirken, hvor dåben sker, kan det i stedet være rart at holde festen lidt tættere på hjemmet.

Derudover skal I selvfølgelig tænke på hvor mange gæster, som skal inviteres. Nogle vælger at holde en kæmpe fest for den udvidede familie og venner, mens andre holder sig til en lidt mindre fest. Her kan man i stedet invitere den tætte familie og venner. Dette inkluderer selvfølgelig gudforældre og faddere.

Sidst men ikke mindst skal I selvfølgelig have sat en dato. Den skal mindst være en måned væk – og gerne mere. Præsten skal nemlig have tid til at planlægge åben, og I skal faktisk også til et møde med præsten, hvor vedkommende går i gennem processen. Barnedåb sker ofte på en søndag eller en lørdag.