Er det ved at være tid til at få lavet det lidt hyggeligere på børneværelset? Det kan være, at du skal til at have dit første barn, og derfor skal have lavet er dejligt børneværelse – eller måske har du flere børn og tænker, at det er ved at være tid til lidt forandring.

Selvom børneværelset på mange måder er et rum, som ikke æstetisk kan passe helt ind i indretningen, så kan det stadig være sjovt og inspirerende at finde på, hvad man egentlig skal have på børneværelset. Det er trods alt et rum, hvor der skal være plads til inspiration, leg og fordybelse. Herunder får du nogle tips til, hvordan du indretter et hyggeligt børneværelse.

Masser af farver

Hvis børneværelset skal være hyggeligt og lede op til en masse leg, kreativitet og fordybelse, så kan det være en rigtig god ide med en masse farver på væggene – farver er ligeledes med til at stimulere barnets sanser, og det er heller ikke så tosset.

papir

Legetøjet vil naturligvis i sig selv have en masse forskellige farver, men du kan jo også overveje, om eksempelvis vægge, møbler og lignende også skal være i nogle flotte farver – måske kan du endda lave en slags farvetema, hvor de forskellige elementer passer sammen.

Hos Hyggi er det eksempelvis muligt at finde fine måtter til børneværelset, hvor I jo så kan vælge en, der passer til resten af farverne, der er brugt i børneværelset. Derudover kan det også være hyggeligt med nogle farver på væggene, som både kan være selve malingen og flotte plakater eller billeder. Der er mange muligheder for at få farve ind på børneværelset.

Bøger og legetøj

Det er selvfølgelig vigtigt, at børneværelset er et rum, som rent faktisk kan bruges, og som barnet kommer til at elske at være i. Det betyder så, at værelset da skal fyldes op med en masse legetøj og nogle fine bøger.

Dit barn har sikkert allerede en masse legetøj, så det gælder bare om at få det ind på værelset og eventuelt også organisere det, så det er nemmere at tage frem og rydde op igen. I forhold til bøger er det rigtig hyggeligt med en lille bogreol eller anden form for system, hvor alle bøgerne kan stå samlet. Det giver et rigtig hyggeligt udtryk til børneværelset, som netop gør det til et mere inspirerende og dejligt rum at være i – og det kan jo være vigtigt for både børn og forældre.