Der følger mange nye udgifter med, når der kommer en lille ny til. For mange kan det være vanskeligt at få budgettet til at passe med de mange indkøb. Det kan virke uoverskueligt at vælge, hvor der skal spares, og hvor der ikke skal. Det kan især være en vanskelig beslutning for førstegangsforældre.

Heldigvis er der mange poster på budgettet, som kan gøres billigere. Både de indkøb, der gøres før og efter barnets ankomst. Her finder du en række tips til at mindske udgifterne til den lille ny, som kan hjælpe dig med at lægge et budget.

Køb genbrugstøj til den lille

Tøj til en baby er en af de udgifter, som kan blive meget store. Det skyldes, at barnet i starten vokser hurtigt og derfor ikke kan passe det samme tøj i lang tid. Derfor er det også her, der kan spares en del penge.

Ved at købe brugt tøj, mindsker man udgifterne til tøj signifikant. Meget brugt tøj til babyer er også brugt meget lidt, så det er næsten så godt som nyt. Din baby vil heller ikke lægge mærke til, om tøjet er brugt eller ej.

Genbrugstøj er også en nem måde at skåne miljøet på. Tøjproduktionen er en industri, som forurener meget, og ved at købe brugt tøj kan man være med til at mindske forurening.

Det er selvfølgelig helt i orden at købe noget tøj til sin baby, som ikke er brugt. Der er ikke nogen skam i at ville give sin baby noget tøj, som man selv synes er rigtig fint. Men det er en fordel for budgettet og for planeten, at det meste tøj til babyen er købt brugt. På samme måde er det også en god ide at videresælge babytøjet selv.

Barnevogn på afbetaling

En af de store udgifter i forbindelse med en lille ny baby er en barnevogn. Det er en af de ting, som man ikke rigtig kan undvære, og for mange er det vigtigt at finde den helt rette.

Når der lægges budget for babyens ankomst, er en barnevogn også ofte noget af det, der fylder mest. For at få råd til dette store køb kan det være en fordel at dele betalingen op i mindre bidder.  En barnevogn på afbetaling kan gøre det nemmere at finde plads i budgettet til lige præcis den barnevogn, man ønsker. Da en barnevogn måske skal bruges til flere børn i fremtiden, er det dejligt at finde en, man godt kan lide.

Igennem afbetalingsløsninger som fx Klarna kan betalingen udskydes. Det kan betyde utroligt meget for budgettet til den nye baby, at nogle af udgifterne bliver spredt. På den måde falder alle udgifterne ikke på samme tid. Du kan finde webshops med Klarna og finde den perfekte barnevogn til din baby.

Find opskrifter på hjemmelavet babymad

Når den lille ny er kommet til og er klar til at spise babymad, spørger mange sig selv, om de skal købe babymad eller lave den selv. Færdiglavet babymad virker selvfølgelig nemmere og måske mere overskueligt. Men det behøver ikke være besværligt at lave babymad selv.

Ved at lave sin egen babymad har man fuld kontrol over, hvad der kommer i maden. Ingredienserne vælger man jo selv. En anden fordel ved at lave maden til sin baby selv er, at hjemmelavet babymad ofte indeholder flere næringsstoffer. Det skyldes, at maden er lavet med friske ingredienser.

Det kan blive dyrt i længden at købe færdiglavet babymad. Derfor kan man gøre udgifterne til babyen mindre, ved at finde opskrifter på babymad og lave det selv. Der findes et hav af opskrifter på hjemmelavet babymad på nettet, som kan give inspiration.