Guide: 7 fantastiske sengerande til baby

En sengerand kan bruges både i sengen og i kravelgården. Den er med til at skabe hygge og tryghed, men også at sørge for, at din lille tumletrold ikke banker hovedet ind i tremmerne eller væggen i løbet af natten.

Der findes rigtig mange søde og spændende sengerande på markedet i dag. Ethvert børnemærke med respekt for sig selv har på et tidspunkt produceret en sengerand med et fint print til de små poders senge eller kravlegårde. Herunder kan du læse om brugen af sengerand, samt en gennemgang af udvalgte produkter, så du lettere kan finde den sengerand du ønsker.

Leander sengerand/Bumper

Leander Sengerand - Creme

Tjek prisen her

Denne model er fremstillet specielt til Lenaders smukke babyseng. Den passer præcis i både længde og højde, så den når hele vejen rundt og op. På den måde skaber den en blød og hyggelig hule for den lille, så der bliver ro og tryghed ved sovetid.

Sengeranden er gennemtænkt på rigtig mange måder, idet den både går ned under madrassen og er fæstet med velcrobånd på tremmerne, så baby ikke kan få fingre eller hænder i klemme.

Den er lavet i polyester med et betræk i ren bomuld.

BORN Copenhagen Sengerand – Night

BORN Copenhagen Sengerand - Night Sky

Tjek prisen her

En model, hvor der virkelig er lagt vægt på detaljerne. Betrækket er fremstillet i lækker, tyk økologisk bomuld og fyldet er polyurethanskum.

Det er en tyk sengerand i standartmål, der kan lægges rundt langs en hver almindelig tremmeseng og hjælpe med at skabe et hyggeligt sovemiljø for de mindste.  Det finde print og den mørke farve egner sig rigtig godt til vuggen eller tremmesengen, fordi det skaber ro og hygge uden at være forstyrrende for den lille.

Det smukke betræk kan desuden tages af og vaskes i maskinen, hvis der bliver brug for det.

Sengerand fra Småfolk m. Sophie La Girafe

Småfolk Sengerand med Sophie La Girafe

Tjek prisen her

Frugten af et fint samarbejde mellem producenterne af den populære Sophie Giraf og danske Småfolk.

Her går praktik og design op i en højere enhed, hvor det fine design der kombinerer de kendte æbler med den søde giraf printet på 100% økologisk og Gots certificeret bomuld i lækker, tyk kvalitet. Selve sengeranden er tyk og bøjelig, så den kan stå af sig selv indeni enhver tremmeseng med standartmål.

Sebra Sengerand – Dino

Sebra Sengerand til kravlegården

Tjek prisen her

Endnu en økologisk model af den klassiske sengerand, der lægges ned vuggen eller tremmesengen. Denne skønne model har to forskellige sider, så den kan vendes alt efter humør og anvendelse. I sengen kan det være rart med en rolig, ensfarvet sengerand, så baby let kan finde ro og falde i søvn. I kravlegården er det på den anden side altid sjovt at have noget at kigge på og derfor er den modsatte side printet med skønne dinosaurer i fine farver.

Desuden er sengeranden udstyret med en lang, skjult lynlås langs hele bunden, så betrækket let kan tages af og komme en tur i vaskemaskinen, hvis det er nødvendigt.

Strikket krokodille sengerandpude fra Sebra – Multi

Strikket krokodille diy engerandpude fra Sebra - Multi

Tjek prisen her

En sengerand behøver ikke nødvendigvis at være den klassiske model, som vi alle kender. Det kan også være en variant som denne søde krokodille fra Sebra, der ligger sød og blødt langs kanten på sengen og skaber hygge.

Den kan med stor fordel bruges sammen med en almindelig sengerand med skumfyld for at skabe ekstra hygge og tryghed omkring sovetid.

Den fine krokodille er 100% økologisk og fyldt med oeko-tex skumfyld.

Tynd sengerand fra Smallstuff

Tynd sengerand fra Smallstuff

Tjek prisen her

Super smuk og blød sengerand fra Smallstuff. Det quiltede bomuldsbetræk er utroligt blødt og luksuriøst mens kernen i koldskum sørger for at sengranden kan stå selv og derfor let kan integreres i sovemiljøet lige meget, hvilken seng junior sover i.

Den er, som rigtig mange modeller efterhånden, betrukket md 100% økologisk bomuld, så du ikke skal bekymre dig om kedelig kemi og junior trygt kan ligge helt op ad randen hele natten.

Billig sengerand m. motiv af biler i lyseblå

Billig sengerand m. biler i lyseblå - Nørgaard Madsen

Tjek prisen her

En fin og helt enkelt sengerand med et sødt mønster af biler. Ligesom mange af de andre modeller kan denne stå af sig selv og sørger for, at baby ligger trygt og godt i vuggen eller sengen.

Sengeranden er med til at gøre sengen mindre og mere tryg for de små, så de kan sove roligt hele natten.

Se mange flere gode sengerande her

Skal jeg vælge en tynd eller en tyk sengerand?

Der findes et have af forskellige sengerande på markedet. Du kan både finde tynde sengerande, tykke sengerande, sengerande til kravelgård og sengerande til tremmesenge fra et hav af forskellige producenter.

Det er vigtigt, at du går ud fra, hvad dit behov er, inden du forelsker dig i en version, der måske slet ikke lever op til det.

Om du skal vælge en tynd sengerand eller en tyk sengerand kommer helt an på, om du bare ønsker, at den skal lukke af for indtryk og træk samt holde suttene eller om den også skal gøre sengen mindre og virke som værn mod tremmerne.

Kan jeg selv lave en sengerand?

På nettet finder du rigtig mange vejledninger til sy selv sengerande, så det er helt bestemt muligt at lave en hjemmelavet sengerand.

Har du mod på en sengerand diy, så finder du både stof til sengerand og udførlige vejledninger til både tyk og tynd sengerand.

Hvilke mærker sengerande findes der?

Ovenover kan du danne dig et rigtig godt overblik over, hvad de forskellige sengerande og deres priser, men der findes også en række andre mærker, når det kommer til sengerande og priserne varierer rigtig meget.

Hvad enten du leder efter en sengerand til en pige eller en dreng, så kommer du ikke uden om Stokke sengerand, der er lavet til at passer perfekt ned i den poplære seng.

På samme måde er der mange, der er glade for modellerne; Vanilla sengerand, babydan sengerand og silly u sengerand, så er meget forskellige og varierer fra de dyre modeller til en helt billlig sengerand, der koster lige omkring 200 kroner.

Kan man købe sengerand til kravlegård?

Det kan man sagtens, men fordi målene på en standartseng ikke matcher målene på en kravelgård kan det være svært at finde en model, der lukker af hele vejen rundt.

Men det er ofte heller ikke meningen, når der sættes en sengerand i kravelgården. For rigtig mange handler det om at skærme den lille fra for mange forskellige indtryk ved at lukke af for en eller flere sider.

Det kan også være et spørgsmål om at lukke af for træk, hvis der skal luftes ud eller vinduerne måske ikke lukker helt tæt.

Find gode sengerande her

Hvorfor skal jeg købe en sengerand til tremmeseng?

Når du putter din lille pode i tremmesengen kan du vælge at lægge en sengerand ned, for at skærme og skabe tryghed.

For rigtig mange små børn virker tremmesengen stor og en tyk sengerand kan være med til at gøre tremmesengen minder og mere hyggelig samtidig med at den skærmer for træk og forstyrrelser.

Sengeranden er også e sikkerhedsforanstaltning, for den sikrer baby mod at støde ind i tremmerne i løber at natten samtidig med at den holder sutter og sovedyr inde, hvor de hører til.

På samme tid er sengeranden også et forbehold, der sørger for, at de små ben og arme ikke kommer i klemme i løbet af natten.

Kan man bruge sengerand i større senge?

Du kan lade den fine sengerand følge junior så længe han eller hun har lyst. I junior og voksensengen kommer randen ikke til at gå hele vejen rundt, men kan stadig bruges som beskyttelse mod de sider, der vender ind mod en væg og sørge for, at der er en blød barriere, hvis arme eller ben skulle støde imod under nattesøvnen.

Det er også en måde at skabe genkendelighed og tryghed, når junior pludselig skal ud af tremmesengen og ind i en juniorseng. Her kan sengeranden skabe genkendelighed og tryghed i et helt nyt miljø, der ellers godt kan give anledning til let utryghed eller urolighed den første tid.

Når du skal ud og vælge den helt rigtige sengerand til poden, er det vigtigste, at du finder en du synes er smuk og hyggelig. Lige meget om den er tyk eller tynd, mørk eller lys og om den er økologisk eller ej, så skal den være med til at skabe det sovemiljø, der skal danne rammen om dit lille barns nattesøvn det første lange stykke tid.
Derfor kan det være en god ide at vælge en neutral model, der er praktisk i farven eller i hvert fald en, der let kan vaskes.

Er du fiks på fingrene kan du lave din egen sengerand og få den præcis som du ønsker. Det er kun fantasien, der sætter grænser.


Udgivet i samarbejde med Herligthjem.dk: Her kan du finde en skammel eller taburet – Og andre møbler til både børn og voksne